Προσοχή: Οδηγός για την σωστή φύλαξη και κατανάλωση των πλέον καθημερινών τροφών μας!!!
Είχες κοτόπουλο για δείπνο πριν τέσσερις μέρες και τώρα αναρωτιέσαι για το αν είναι ακόμα εντάξει να φας το υπόλοιπο που κράτησες στο ψυγείο. Ένας τρόπος είναι να το μυρίσεις ή αν έχεις το θάρρος να το δοκιμάσεις. Ο άλλος τρόπος είναι να συμβουλευτείς τον παρακάτω οδηγό για το πότε πρέπει να πετάς απομεινάρια τροφίμων στο ψυγείο σου.
Αβοκάντο: 7 με 10 ημέρες (εξαρτάται από το πόσο ώριμα ήταν στην αγορά τους)
Αγγούρια: 1 εβδομάδα
Αγκινάρες σε Βάζο: 2 με 4 εβδομάδες αφού ανοιχτούν
Αλλαντικά φρεσκοκομμένα στο σουπερμάρκετ: 3 με 5 ημέρες
Αλλαντικά προσυσκευασμένα και σφραγισμένα: 2 εβδομάδες
Αυγά Βρασμένα: 1 εβδομάδα
Αυγά Φρέσκα: 3 με 5 εβδομάδες
Βούτυρο: 1 με 3 μήνες
Γιαούρτι: 2 με 3 εβδομάδες
Λεμόνια: 1 με 2 μήνες, εάν δεν είναι κομμένα
Λουκάνικα (Hot Dogs): 1 με 2 εβδομάδες (σε σφραγισμένη συσκευασία), 7 ημέρες (αφού ανοιχτούν)
Μαγιονέζα: 2 μήνες αφού ανοιχτεί
Μαρμελάδα: 1 χρόνο αφού ανοιχτεί
Μαρούλια: 7 με 10 ημέρες
Μήλα: 1 με 2 μήνες
Μούρα: 5 με 10 ημέρες
Μπανάνες: 2 με 9 ημέρες
Bacon Μαγειρεμένο: 1 εβδομάδα
Ντομάτες: 2 εβδομάδες
Πατάτες: 3 με 4 μήνες
Πιπεριές Κόκκινες και Κίτρινες: 1 με 2 εβδομάδες
Πιπεριές Πράσινες: 2 με 3 εβδομάδες
Πίτσα: 3 με 4 ημέρες
Πορτοκάλια: 1 με 2 μήνες
Ρύζι Μαγειρεμένο: 5 με 7 ημέρες
Σαλάτα με Σάλτσα (dressing): 3 με 5 ημέρες (τα φύλλα απλά θα γίνουν γλοιώδη μετά)
Σκόρδα σε Βάζο: 2 με 3 μήνες
Soy Sauce: 2 με 3 χρόνια
Σπανάκι: 5 με 7 ημέρες (σε σφραγισμένη συσκευασία), 3 με 5 ημέρες (αφού ανοιχτεί)
Σπαράγγια: 5 με 7 ημέρες
Σταφύλια: 5 με 10 ημέρες
Τονοσαλάτα: 3 με 5 ημέρες
Tortillas: 7 με 10 ημέρες (εάν είναι σφραγισμένα σωστά)
Τουρσί: 1 μήνα αφού ανοιχτεί
Τυριά Μαλακά: 3 με 4 εβδομάδες σφραγισμένα, 1 με 2 εβδομάδες αφού ανοιχτούν
Τυριά Σκληρά: 6 μήνες
Φράουλες: 5 με 7 ημέρες
Χυμός Λεμονιού: 4 με 6 μήνες (εάν είναι σε συσκευασία που σφραγίζει)
Ψωμί Κομμένο: 2 εβδομάδες (απλά έλεγξε για μούχλα)
πηγή: healthynews.gr