Πως να φτιάχνεις διαιτητική ζύμη κουρού (αφράτη και μπισκοτένια)!!

Η ζύμη κουρού είναι από τις πιο διαιτητικές καθώς περιέχει λιγότερα συνολικά και κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες.


Δες πώς θα φτιάξεις μόνη σου ζύμη κουρού… για φανταστικές πίτες και πιτάκια!!

Υλικά

240 γρ μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
500γρ αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλεύρι ολικής άλεσης και το baking powder. Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και είναι ομοιογενής, σύμφωνα με το neadiatrofis. Τοποθετούμε τη ζύμη σε καθαρό μπολ και τη σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη για να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε σε πίτες ή πιτάκια.

Καλή επιτυχία!!

πηγή