Θα σας ζηλέψουν και οι επαγγελματίες “σουβλατζίδες”!!
Υλικά
- 1 πακέτο φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
- 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι
Για τη σος
- 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πίτες για σουβλάκι ή αραβικές
- 1 ντομάτα χωρίς τα ζουμιά της σε κυβάκια
- κρεμμύδι σε φέτες
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Τυλίγετε το κοτόπουλο σε ρολό μέσα σε πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε μισή ώρα στην κατάψυξη. Στη συνέχεια το κόβετε σε πολύ ψιλές ροδέλες.
Σε μπολ ανακατεύετε το κοτόπουλο με το λάδι, τη ρίγανη, το μίγμα μπαχαρικών, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει και ψήνετε το γύρο.
Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της σος και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνετε τις πίτες. Κόβετε σε καρεδάκια τη ντομάτα στραγγισμένη από τα υγρά της και το κρεμμύδι. Τέλος, ανακατεύετε με τον μαϊντανό και λίγο αλάτι. Σερβίρετε το γύρο πάνω στις πίτες συνοδεύοντας με σαλάτα και σος.
ευχαριστούμε πολύ την εξαιρετική chef Ελένη Ψυχούλη
πηγή: www.olivemagazine.gr