…. και θα εντυπωσιάσουμε για τις γνώσεις μας και δεν θα την κατακρεουργήσουμε!!
Tεχνική: Η κοπή της γαλοπούλας
Υπολογίζουμε μισή ώρα αναμονής πριν τεμαχίσουμε και σερβίρουμε τη γαλοπούλα. Ο χρόνος αυτός δίνει τη δυνατότητα να διανεμηθούν μέσα στο ψημένο κρέας τα υγρά, τα οποία εξαιτίας του ψησίματος συνήθως κατανέμονται ανομοιόμορφα στον μυικό ιστό.
Σχετικά με τη γέμιση
Είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε ξεχωριστά τη γέμιση, για δύο βασικούς λόγους:
—Ο πρώτος έχει να κάνει με την ασφάλεια της υγείας μας. Επειδή η γέμιση έχει διαφορετική θερμοκρασία από τη γαλοπούλα, γίνεται πολλές φορές αιτία να αναπτυχθούν πολλά μικρόβια στην κοιλιακή της χώρα. Γι’ αυτό και οι ειδικοί προτείνουν να προετοιμάζεται η γέμιση ξεχωριστά.
—Επίσης, η γέμιση εμποδίζει το ομοιόμορφο ψήσιμο της γαλοπούλας λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας ανάμεσα στην κοιλιά και τα υπόλοιπα σημεία του σώματος.
1. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε πιατέλα με το στήθος πρός τα πάνω και τα πόδια προς την αντίθετη κατεύθυνση από εμάς. Σταθεροποιούμε τη γαλοπούλα χρησιμοποιώντας το μεγάλο πιρούνι. |
3. Σπρώχνουμε με την άκρη του μαχαιριού τη φτερούγα μακριά απο το σώμα της γαλοπούλας και κόβουμε με το μαχαίρι του ξεκοκαλίσματος στο σημείο της ένωσης. Κρατάμε τις φτερούγες ολόκληρες. |