-
από τον μοναδικό ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ
- Για να καθαρίσουμε το καλαμάρι αποχωρίζουμε το κεφάλι από το σώμα του προσεκτικά ώστε να βγουν και τα εντόσθιά του. (Αν έχει)
- Στη συνέχεια κόβουμε και χωρίζουμε το κεφάλι από τα πλοκάμια ακριβώς πίσω από τα μάτια.
- Αν υπάρχει το στόμα του καλαμαριού, το αφαιρούμε και το πετάμε μαζί με τα εντόσθια και το κεφάλι.
- Αφαιρούμε το λεπτό κόκαλο που υπάρχει στο σώμα του.
- Με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε το δέρμα από το σώμα του καλαμαριού μαζί με τα πτερύγιά του. Αν τα θέλουμε τα πτερύγια μπορούμε να τα κρατήσουμε.
- Κόβουμε το καλαμάρι στη μέση, στο σημείο που είναι η κάθετη ρωγμή, και με το μαχαίρι αφαιρούμε όλα τα εντόσθια και τις βρωμιές από το εσωτερικό του.
- Το ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό και το σκουπίζουμε με ένα χαρτί μέχρι να απορροφήσει όλη την υγρασία.
- Στο τέλος το γυρίζουμε από τη μέσα πλευρά και το χαράζουμε απαλά σε σχήμα σκακιέρας.
- Kαι το καλαμάρι μας είναι έτοιμο για μαγείρεμα!
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
πηγή: akispetretzikis.com