ΥΛΙΚA
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι
- νερό όσο πάρει
- μία πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- ½ φλ. ζάχαρη
- 2 ½ φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 1 κ.γ. κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Δουλεύουμε καλά τα υλικά της ζύμης να σχηματιστεί μια μαλακή μάζα.
- Την αφήνουμε να σταθεί για περίπου 15΄.
- Στην συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4-5 ίσα μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
- Σε μπολ έχουμε ανακατέψει καλά τα υλικά της γέμισης.
- Στρώνουμε σε κάθε φύλλο ίση ποσότητα γέμισης και το τυλίγουμε ρολό.
- Τοποθετούμε τα ρολά κυκλικά σε λαδωμένο ταψί ξεκινώντας από το κέντρο προς την περιφέρεια μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί.
- Ψήνουμε τον πουρμά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
- Αν θέλουμε μπορούμε να τον περιχύσουμε μετά το ψήσιμο με σιρόπι.