ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τον κιμά:
- ½ κιλό κιμά (μοσχαρίσιο ή χοιρινό)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 4 καρότα (τριμμένα σε τρίφτη)
- 2 γινωμένες ντομάτες
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2-3 μπαχάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγο βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
- Τυρί (επιλογής σου)
Για τα πουγκάκια:
- Αλεύρι (μέχρι να σφίξει η ζύμη)
- 4 αυγά
- 1-2 φλιτζάνια λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- (όσο θέλεις) Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη (εγώ προτιμώ την ζύμη γλυκιά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Τσιγαρίζεις το κρεμμυδάκι στο βούτυρο και μόλις ξανθίσει προσθέτεις τα μισά καρότα, το σκόρδο και τον κιμά.
Βήμα 2
Μόλις τσιγαριστεί καλά ο κιμάς προσθέτεις λίγο νεράκι τις ντομάτες (λιωμένες) και τα μπαχαρικά.(αφήνεις τα υπόλοιπα καρότα και το τυρί για μετά)
Βήμα 3
Μόλις γίνει ο κιμάς τον αφήνεις να κρυώσει και ξεκινάς την ζύμη. Χτυπάς με το μπλέντερ ή με ένα σύρμα τα αυγά το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη περίπου 5 λεπτάκια. Ρίχνεις το αλεύρι και το λάδι και ανακατεύεις μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Βήμα 4
Ρίχνεις στον κρύο κιμά τα καρότα και το τυρί και ανακατεύεις. Ανοίγεις την ζύμη και με ένα στρόγγυλο μπολ ή μια μεγαλούτσικη κούπα κόβεις κύκλους.
Βήμα 5
Με ένα κουτάλι παίρνεις λίγο από την γέμιση και βάζεις λίγο λίγο στη ζύμη, κλείνεις σαν πουγκάκι και τα τοποθετείς σε λαδωμένο ταψάκι.
Βήμα 6
Τα ψήνεις στους 200° μέχρι να ροδίσουν, αν θέλεις τα αλείφεις πριν τα βάλεις και με λίγο βουτυράκι.
καλή επιτυχία!!
πηγή: http://www.ediva.gr