Πουγκάκια με κιμά, λαχταριστά, τραγανά, ευκολοφάγωτα!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τον κιμά:

  • ½ κιλό κιμά (μοσχαρίσιο ή χοιρινό)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 4 καρότα (τριμμένα σε τρίφτη)
  • 2 γινωμένες ντομάτες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2-3 μπαχάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
  • Τυρί (επιλογής σου)

Για τα πουγκάκια:

  • Αλεύρι (μέχρι να σφίξει η ζύμη)
  • 4 αυγά
  • 1-2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • (όσο θέλεις) Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη (εγώ προτιμώ την ζύμη γλυκιά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τσιγαρίζεις το κρεμμυδάκι στο βούτυρο και μόλις ξανθίσει προσθέτεις τα μισά καρότα, το σκόρδο και τον κιμά.

Βήμα 2

Μόλις τσιγαριστεί καλά ο κιμάς προσθέτεις λίγο νεράκι τις ντομάτες (λιωμένες) και τα μπαχαρικά.(αφήνεις τα υπόλοιπα καρότα και το τυρί για μετά)

Βήμα 3

Μόλις γίνει ο κιμάς τον αφήνεις να κρυώσει και ξεκινάς την ζύμη. Χτυπάς με το μπλέντερ ή με ένα σύρμα τα αυγά το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη περίπου 5 λεπτάκια. Ρίχνεις το αλεύρι και το λάδι και ανακατεύεις μέχρι να σφίξει η ζύμη.

Βήμα 4

Ρίχνεις στον κρύο κιμά τα καρότα και το τυρί και ανακατεύεις. Ανοίγεις την ζύμη και με ένα στρόγγυλο μπολ ή μια μεγαλούτσικη κούπα κόβεις  κύκλους.

Βήμα 5

Με ένα κουτάλι παίρνεις λίγο από την γέμιση και βάζεις λίγο λίγο στη ζύμη, κλείνεις σαν πουγκάκι και τα τοποθετείς σε λαδωμένο ταψάκι.

pougia-kima-anoixta

Βήμα 6

Τα ψήνεις στους 200° μέχρι να ροδίσουν, αν θέλεις τα αλείφεις πριν τα βάλεις και με λίγο βουτυράκι.

καλή επιτυχία!!

πηγή: http://www.ediva.gr