Πολίτικο γλυκό… μία συνταγή σκέτος πειρασμός!!

Εύκολο σιροπιαστό γλυκό με τέλεια κρέμα!!!

 Τι χρειαζόμαστε
  • 240 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 80 γρ. αλεύρι ή φαρίνα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 160 ml λάδι ή καλαμποκέλαιο
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 90 γρ. νισεστέ-κόρν φλάουερ
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • κανέλα για πασπάλισμα

Σιρόπι:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού.
Πώς το κάνουμε:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν και την ζάχαρη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 Χ 40 εκ. περίπου.
  3. Χτυπάμε το λάδι με το γιαούρτι, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα, στην πιο χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του σιμιγδαλιού.
  4. Αδειάζεμε στο βουτυρωμένο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Το ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγα λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη,τη φλούδα λεμονιού και το νερό, ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.
  6. Αφού πέσει η θερμοκρασία του γλυκού, κάνουμε με μια οδοντογλυφίδα πολλές τρυπούλες στην επιφάνεια και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε το ραβανί όπως είναι πάνω στη σχάρα να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει.
  7. Ετοιμάζουμε την κρέμα: Κρατάτε περίπου 3/4 κούπας από το γάλα και διαλύουμε μέσα το κόρν φλάουερ. Το υπόλοιπο το βάζουμε με την ζάχαρη στη φωτιά.
  8. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και μετά το αφήνουμε να κάψει. Στο καυτό γάλα, προσθέτουμε ανακατεύοντας το γάλα με το διαλυμένο κόρν φλάουερ, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  9. Απλώνουμε την κρέμα, πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα ή τρούφα ή και τα δύο μαζί.
  10. Το βάζουμε στο ψυγείο, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να φτιάξουμε την κρέμα και με ΄Ανθος  αραβοσίτου λεμόνι (αυτή που βράζουμε), για πιο δροσερή καλοκαιρινή γεύση!!

Όπως κι αν το φτιάξουμε θα είναι νοστιμότατο!!!

Κατηγορία: Ραβανί – Σάμαλι
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Πολίτικη
Φτιάχνει: 18-20 κομμάτια

πηγή: www.sintagespareas.gr