Πεϊνιρλί με σουτζούκι και αυγό, το μερακλίδικο!! Δια χειρός Πετρετζίκη!!

Συστατικά

Για τη ζύμη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 350 ml νερό
  • 10 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 450 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 70 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
Για τη γέμιση
  • 200 γρ. κασέρι
  • 50 γρ. γάλα ή τυρί κρέμα
  • μερικές φέτες από σουτζούκι
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • 5 αυγά
  • λίγο βούτυρο λιωμένο για το τελείωμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη
  • Ανακατεύουμε το  αλάτι, το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη στο μίξερ με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  • Προσθέτουμε τα αλεύρια και χτυπάμε για άλλα 8 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα.
  • Σκεπάζουμε τον κάδο με μία πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη (περίπου για 1 – 1 ½ ώρα). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια ελαφρά σε μικρές οβάλ λαγάνες.Φτιάχνουμε βαρκούλες σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς τα προς τα μέσα.
Για τη γέμιση
  • Ανακατεύουμε το κασέρι με το τυρί κρέμα ή το γάλα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα τυριού στα βαρκάκια. Βάζουμε μερικές φέτες σουτζούκι και ντομάτα και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Bγάζουμε τα πεϊνιρλί από το φούρνο και σπάμε μέσα τα αβγά αν θέλουμε και ψήνουμε για άλλα 3′.
  • Σερβίρουμε αλείφοντας τα πλαινά της ζύμης με λιωμένο βούτυρο.

Tip

Φυσικά μπορείτε να βάλετε ότι άλλα αλλαντικά θέλετε..
recipe_main_akis-petretzikis-peinirli-me-soutzouki-kai-avgo2