Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα με κόκκαλο
- 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 ½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- 6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι λευκό ξύδι
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζωμό με 3 κουταλιές της σούπας σόγια, το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι αυτή να διαλυθεί. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και το πασπαλίζουμε με θυμάρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις μαγειρεύουμε για 5 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε το χοιρινό σ’ ένα πιάτο. Ρίχνουμε το μείγμα του ζωμού στο τηγάνι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα φασολάκια και τα βάζουμε πάνω στις μπριζόλες. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη σόγια.
Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσει η σος. Μ’ ένα κουτάλι την βάζουμε πάνω στο κρέας και τα κρεμμύδια και σερβίρουμε.
πηγή: newpost.gr