- 8 φέτες παστουρμάς
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 2 μέτριες ντομάτες
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κ.σ. θυμάρι
- λίγο λάδι για άλειμμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αφαιρούμε το τσιμένι (το γύρω-γύρω) από τον παστουρμά και τον ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τον βάζουμε σε ένα μπολ.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις στύβουμε σε ένα μικρό μπολ να φύγουν τα ζουμιά και τα σπόρια τους. Αφήνουμε το μπολάκι στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το μαϊντανό και τα βάζουμε στο μπολ με τον παστουρμά. Βάζουμε τυρί και πιπέρι, το θυμάρι και ανακατεύουμε..
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Αλείφουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο. Στρώνουμε στον πάτο πολύ προσεχτικά το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τον παστουρμά ομοιόμορφα, απλώνοντας καλά , (αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες από την σφολιάτα για να κολλήσει η άλλη από σφολιάτα από πάνω)
- Αλείφουμε με τον κρόκο γύρω-γύρω την σφολιάτα .
- Πάνω από αυτό βάζουμε το άλλο φύλλο της σφολιάτας και πατάμε καλά να κολλήσουν οι άκρες και να μην φύγει η γέμιση στο ψήσιμο .
- Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα μας.