Παστιτσάδα από την Κέρκυρα.. το υπερνόστιμο πιάτο!! (φωτογραφίες)

Η χωριάτικη συνταγή γίνεται με κόκορα (στα Κερκυραίικα “κόκορος”), ενώ στην πόλη την κάνουνε και με μοσχάρι. Το κρέας μαγειρεύεται στην κατσαρόλα με μια παχιά ντοματόσαλτσα με πολλά μυρωδικά (γαρύφαλλο, κανέλλα, δάφνη) και σερβίρεται με χοντρά μακαρόνια. Είναι μάλλον η πιο αγαπημένη συνταγή των Κερκυραίων και σερβίρεται συχνά σε γιορτές και αργίες.

[tabs type=”horizontal”][tabs_head][tab_title][/tab_title][/tabs_head][tab]Κερκυραϊκή Παστιτσάδα •Προετοιμασία: 20′ •Έτοιμο σε: 120′ •Ποσότητα: 4-6 άτομα •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο[/tab][/tabs]

Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι ή κόκορα, κομμένο σε μερίδες
500 gr. μακαρόνια no. 2
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας  Ξίδι Μπαλσάμικο Λευκό
200 ml. κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
150 gr. σάλτσα ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 μπαχάρια
Ελαιόλαδο
Φρέσκο μαύρο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί το κρέας.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές και μεταφέρουμε σε πλατιά, βαθιά κατσαρόλα.

Στο τηγάνι που ροδίσαμε το κρέας προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν, σβήνουμε με το Ξίδι Μπαλσάμικο Λευκό και περιχύνουμε το κρέας.

Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί, κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε τον τοματοπολτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι καυτό νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχουμε τακτικά ώστε να έχει αρκετή σάλτσα η παστιτσάδα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας βράζουμε τα μακαρόνια.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τριμμένο τυρί.

Παστιτσάδα Κέρκυρας με Κόκορα

Tips:
– Αν η ντομάτα είναι στην εποχή της προτιμήστε να προσθέσετε στο φαγητό 3-4 τριμμένες ντομάτες αντί για έτοιμη σάλτσα ντομάτας.
– Μπορούμε αντι για χοντρά μακαρόνια να χρησιμοποιήσουμε πένες.
– Η παστιτσάδα μπορεί αν γίνει με κόκορα ή μοσχαράκι.
Παραδοσιακές Ελληνικές Συνταγές Παστιτσάδα

Συνταγές για Κόκορα

Παστιτσάδα Κέρκυρας Συνταγή

πηγή