Παστίτσιο στο τηγάνι ή αλλιώς το παστίτσιο της τεμπέλας!! Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό
  • 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.γ. κορν φλάουερ
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι

Τρόπος μαγειρέματος

 

  • 1) Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
  • 2) Σόταρε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4′.
  • 3) Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σόταρε για 2′.
  • 4) Πρόσθεσε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
  • 5) Ρίξε το νερό και μόλις πάρει βράση, ρίξε τα ζυμαρικά.
  • 6) Βράσε για 10′.
  • 7) Διάλυσε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίξ’ το στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε για 1′.
  • 8) Αλατοπιπέρωσε το παστίτσιο.

Tip

*Εάν θέλεις στην όψη να μοιάζει με το παστίτσιο, βάλε το τηγάνι (εφόσον είναι κατάλληλο για φούρνο) στο φούρνο για να ψηθεί το τυρί.

*Τα υλικά είναι για δυο μερίδες.

stock-vector-the-woman-tasty-dish-cooking-retro-style-pop-art-cooking-restaurant-kitchen-308789633

Πηγή: www.tlife.gr