Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
- 1 λίτρο νερό ή ζωμό
- 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
- 1 φλ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.γ. κορν φλάουερ
- 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
Τρόπος μαγειρέματος
- 1) Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- 2) Σόταρε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4′.
- 3) Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σόταρε για 2′.
- 4) Πρόσθεσε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
- 5) Ρίξε το νερό και μόλις πάρει βράση, ρίξε τα ζυμαρικά.
- 6) Βράσε για 10′.
- 7) Διάλυσε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίξ’ το στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε για 1′.
- 8) Αλατοπιπέρωσε το παστίτσιο.
Tip
*Εάν θέλεις στην όψη να μοιάζει με το παστίτσιο, βάλε το τηγάνι (εφόσον είναι κατάλληλο για φούρνο) στο φούρνο για να ψηθεί το τυρί.
*Τα υλικά είναι για δυο μερίδες.
Πηγή: www.tlife.gr