Παραδοσιακό πιάτο από την Σπάρτη: Κοτόπουλο μπαρδουνιώτικο… το απόλυτο της γεύσης!!

Μια λαχταριστή συνταγή από το Λάκωμα της Σπάρτης! Το Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο με κεφαλογραβιέρα και μυρωδικά είναι ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

Υλικά

Για 4-6 μερίδες

1500 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο μερίδες
1200 γραμμάρια κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
250 γραμμάρια ελιές πράσινες τσακιστές, χωρίς κουκούτσια
350 γραμμάρια τυρί  κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα κομμένο κύβους
250 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει. Το βγάζετε και το κρατάτε κατά μέρος. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα ροδίζετε κι αυτά. Προσθέτετε τον πελτέ και 1,5 ποτήρι νερό. Αφού βράσει λίγο η σάλτσα προσθέτετε το κοτόπουλο, το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε την φωτιά. Αφήνετε να σιγοβράσει.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε τις ελιές και αφήνετε το φαγητό να βράσει άλλα 10 λεπτά. Τέλος ρίχνετε το τυρί ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Κρατάτε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και μετά σερβίρετε αμέσως.

πηγή