ή όπως λέμε και στην Ήπειρο… γίγαντες με λάχανα στο ταψί.
Βαθμός δυσκολίας:
Προετοιμασία: 53′
Mαγείρεμα: 68′
Τι χρειαζόμαστε:
- 300 γρ. γίγαντες
- 1000 γρ. χόρτα διάφορα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα (και το πράσινο μέρος)
- 1 πράσο
- 1/2 ματσάκι άνιθο
- αλάτι – πιπέρι
- μπόλικο ελαιόλαδο
- χυμό λεμόνι
Πώς το μαγειρεύουμε:
2) Την άλλη μέρα τους βάζουμε σε κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσουν ως να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμοι στραγγίζουμε και φυλάμε στην άκρη.
3) Πλένουμε καλά τα χόρτα μας και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια (όπως για την πίτα), τα κρατάμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και ανακατεύουμε με τα χόρτα.
4) Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος τους) και το πράσο.
πηγή:www.sintagespareas.gr