Παραδοσιακές Μαραθουνίτες…. από την Σέριφο!!!

Απλά ένας τέλειος μεζές!!!!!  με ντιπ γιαουρτιού..

Υλικά για  4-6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄
ΨΗΣΙΜΟ: 8΄
ΚΟΣΤΟΣ: €1,10 η μερίδα


ΜΑΡΑΘΟΥΝΙΤΕΣ ΣΕΡΙΦΟΥ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥΥλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΑΘΟΥΝΙΤΕΣ:
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κούπα αλεύρι
νερό, όσο πάρει (περίπου ½ κούπα)
250 γρ. ξινομυζήθρα
αλάτι & πιπέρι
1 κούπα έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 χούφτα φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον μάραθο, το κρεμμύδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό στο καυτό λάδι, προσέχοντας να μην ενωθούν μεταξύ τους. Τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και απλώνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια. Σερβίρονται ζεστές.


[box type=”shadow” ]ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ: Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Σερβίρουμε σε ένα μπολ πλάι στις μαραθουνίτες. [/box]

[box type=”note” ]TIP: Εναλλακτικά, φτιάξε τον χυλό χωρίς το τυρί και πρόσθεσέ το τριμμένο πάνω στις μαραθουνίτες πριν από το σερβίρισμα.[/box]

 

ΣΥΝΤΑΓΗ: TWOMINUTES ANGIE

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR

FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

πηγή: http://www.alatikaipiperi.gr/