Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο μπανόφι στο … ποτήρι. Γρήγορο στη παρασκευή του, έτοιμο σε 15 λεπτά για το ψυγείο. Απολαύστε το όλες με το καφέ σας ή σαν επιδόρπιο ή απλώς για την … υπογλυκαιμία…
Υλικά συνταγής
- 12 μπισκότα digestive
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 4 μπανάνες μεγάλες ώριμες
- 8 κ.σ. σιρόπι καραμέλας (για σπιτική συνταγή κάνε κλικ εδώ)
- 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κουτί φυτική σαντιγί Morfat Creamy
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα ζαχαροπλαστικής [Morfat Delice] βανίλια
- ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Χονδρό-θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi ή τα βάζετε σε πλαστική σακούλα και περνάτε πάνω τους το πλάστη, χωρίς όμως να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρετε σε μπολ, τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά, πλάθοντάς τα με τα δάχτυλα.
- Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις αναμιγνύετε σε ένα μπολ με το χυμό του λεμονιού και το σιρόπι καραμέλας.
- Ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μπολ χτυπάτε τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει και την αναμιγνύετε ανακατεύοντας απαλά με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μεταφέρετε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
- Μοιράζετε σε 8 ποτήρια τα θρυμματισμένα ποτήρια [προαιρετικά κρατάτε λίγα για πασπάλισμα]. Πάνω από τα μπισκότα μοιράζετε με ένα κουτάλι το μισό μείγμα από τις μπανάνες και τέλος, από πάνω μοιράζετε ισομερώς το μισό μείγμα κρέμας.
- Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία σε στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζετε με το τρίμμα που ίσως κρατήσατε ή με ξύσμα σοκολάτας ή και τα δύο. Τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον για 4 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Πηγή: www.sintayes.gr