Αν νομίζατε πως το να φτιάξετε σπιτική καραμέλα είναι μια περίπλοκη διαδικασία, κάνατε λάθος και άδικα τη στερηθήκατε τόσο καιρό.
Ο απλός τρόπος για να την παρασκευάσετε θα σας ενθουσιάσει.
Ταιριάζει τέλεια πάνω σε κέικ, κρέπες, παγωτό, δίπλα από φρούτα, στον καφέ φίλτρου για άρωμα και αντί ζάχαρης κι όπου αλλού σας αρέσει.
Πάρτε 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα.
Βυθίστε το κλειστό όπως είναι, σε μια κατσαρόλα με νερό και περιμένετε να πάρει βράση.
Τότε το χαμηλώνετε και το αφήνετε να σιγοβράζει για 2 ώρες και τριάντα λεπτά, συμπληρώνοντας με νερό, αν απαιτείται.
Προσέξτε: μην αφήσετε την κατσαρόλα καθόλου άδεια από νερό, γιατί το κουτί μπορεί να εκραγεί.
Τραβήξτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει καλά, πριν ανοίξετε το κουτί. Έτοιμη η καραμέλα σας!
Προσοχή: μην ανοίγετε το κουτί με την καραμέλα ενώ είναι ακόμα ζεστό.