Υλικά για 10 άτομα Υλικά-1½ κιλό παγωτό βανίλια
-6-8 κουραμπιέδες σε κομμάτια -100 γρ. κράνμπερι -150 γρ. αμύγδαλα λευκά -150 γρ. ζάχαρη -250 ml κρέμα γάλακτος 35% -50 γρ. ζάχαρη άχνη |
Eκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με 2 κουταλιές νερό σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει καραμέλα. Ετοιμάζουμε το κροκάν ρίχνοντας αμέσως στην καραμέλα τα αμύγδαλα ζεστά. Απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί. Όταν κρυώσει σπάμε το κροκάν αμυγδάλου σε κομμάτια και κόβουμε με καλό μαχαίρι μερικά τριγωνικά κομμάτια για τη διακόσμηση. Αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου να μαλακώσει και το ανακατεύουμε με τα κράνμπερι, το κροκάν αμυγδάλου και τους κουραμπιέδες. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες. Χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος με την άχνη. Βάζουμε στο ψυγείο. Αναποδογυρίζουμε την μπόμπα σε πιατέλα, την καλύπτουμε με σαντιγί, γαρνίρουμε με κράνμπερι και καρφώνουμε στην κορυφή τα κομμάτια που κρατήσαμε από τα κροκάν.
ευχαριστούμε πολύ τους:
Συνταγή: Εύη Παπαδοπούλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκη Γεωργιάδη, Ηλία Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: StudioM.com
πηγή: www.thecookbook.gr