Παγωτό με μέλι!!
Επειδή η θερμοκρασία έχει φτάσει στα ύψη σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το αγαπημένο έδεσμα του καλοκαιριού σε συνδυασμό με μέλι.
Σε μια κατσαρόλα βράστε το γάλα και προσθέτετε το μέλι κατά προτίμηση πεύκου και το διαλύετε προσεκτικά. Στη συνέχεια βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέτετε τους χτυπημένους κρόκους αυγών. Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να Ξαναβάλετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και να το αφήσετε να βράσει μέχρι να γίνει πηχτό. με συνεχόμενο ανακάτεμα.
Βγάλτε την κρέμα από τη φωτιά και βάλτε την να κρυώσει μέσα σε ένα άλλο σκεύος με νερό. Χτυπάτε δυνατά την κρέμα σαντιγί και αφού κρυώσει η κρέμα προσθέτετε προσεκτικά τη σαντιγί. Τέλος Παγώστε μια φόρμα αφού την έχετε βρέξει με νερό και την έχετε βάλει για λίγο στην κατάψυξη και ρίξτε το μείγμα στην παγωμένη φόρμα έτσι ώστε να μπει στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρετε το παγωτό μέλι και προσθέστε ξηρούς καρπούς της επιλογής σας από πάνω για ένα πεντανόστιμο και οπτικά τέλειο αποτέλεσμα.
Υλικά :
250 ml γάλα 2%
6 αυγά
Ελάχιστη κρέμα σαντιγί
300 γρ. Μέλι Πεύκου κατά προτίμηση