Για να ξέρουμε τι τρώμε και τι δίνουμε στα παιδάκια μας!!!!
Υλικά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί σαντιγί Μorfat (σε μεταλλικό κουτάκι)
………. 2 βανίλιες.
Πως το παρασκευάζουμε
Βάζουμε τα 3 υλικά (τα δύο γάλατα και την σαντιγί) στο ψυγείο μας να παγώσουν.
Κατόπιν κτυπάμε και τα τρία υλικά μαζί με το μιξεράκι μας.
Ρίχνουμε τις 2 βανίλιες μέσα στο μείγμα και τις ανακατεύουμε … (με ελαφρύ κτύπημα)
Βάζουμε το υλικό στην κατάψυξη του ψυγείου μας.
Μετά από 1½ περίπου ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το κτυπάμε ξανά.
Επαναλαμβάνουμε αυτή την κίνηση (δηλαδή το κτύπημα του υλικού) για 2 φορές ακόμη (αυτό γίνεται για να μη πιάσει κρυσταλλάκια μέσα) και κατόπιν το αφήνουμε στην κατάψυξη….
Το φανταστικό και πανεύκολο παγωτούλι μας είναι έτοιμο!!
Στο παγωτάκι μας – ανάλογα το γούστο μας- μπορούμε να ρίξουμε απ’ επάνω σιρόπι σοκολάτας, καραμέλας, βύσσινο.. ή οποιαδήποτε άλλη γεύση από σιρόπι μας αρέσει.
[box type=”note” ] Μερικές ακόμη ιδέες.. μπορούμε στο παγωτό αυτό να βάλουμε μικρά κομματάκια σοκολάτας (πικρής ή γάλακτος ανάλογα το γούστο μας) και να το κάνουμε τύπου “στρατσιατέλα” ή να βάλουμε μέσα φιστική καραμελωμένο, αμύγδαλο καραμελωμένο και φρουτάκια γλασέ (σε μικρά κυβάκια) … για να το κάνουμε τύπου “παρφέ”. [/box]
gossip_angel