υλικά
1 κ. στραγγιστό γιαούρτι
2/3 φλ.τσ. ζάχαρη
1/3 φλ.τσ. κακάο (σκόνη)
1 φλ.τσ. γάλα
μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας
αμύγδαλα καβουρδισμένα (προαιρετικά)
2/3 φλ.τσ. ζάχαρη
1/3 φλ.τσ. κακάο (σκόνη)
1 φλ.τσ. γάλα
μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας
αμύγδαλα καβουρδισμένα (προαιρετικά)
παρασκευή
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας. Όταν γίνουν ένα μείγμα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να βεβαιωθούμε ότι διαλύθηκε εντελώς η ζάχαρη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή περισσότερο. Το βάζουμε στην παγωτομηχανή και αφήνουμε να πήξει. Ενώ παγώνει, μπορούμε να προσθέσουμε λίγα χοντροκοπανισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Το διατηρούμε στην κατάψυξη μέσα στο δοχείο της μηχανής ή σε μεταλλικό δοχείο. Αφήνουμε 3′-4΄εκτός ψυγείου πριν το σερβίρουμε.
tips: για μία ιδιαίτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.σ. λικέρ καφέ (π.χ. Καλούα ή Τία Μαρία)