Αν αγαπάτε την πίτσα, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή γιατί είναι μια νόστιμη εναλλακτική λύση όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά δεν θέλετε να θυσιάσετε τη γεύση. Απλά προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά ενώ μπορείτε να την συνδυάσετε εξαιρετικά με διάφορες σως. Είναι κάτι σαν το monkey bread αλλά αλμυρό με γεύση πίτσας! Θα κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις στο επόμενο πάρτι σας.
Υλικά:
2 δοχεία έτοιμη ζύμη πίτσας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη που φτιάχνετε μόνοι σας.
2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα (ή το αγαπημένο σας τυρί)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
250 γρ. πεπερόνι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα
Προαιρετικά: Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο σκόρδο ή σκόρδο σε σκόνη
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόψτε τη ζύμη πίτσας σε μικρά κομμάτια.
Κόψτε το πεπερόνι σε μικρότερα κομμάτια.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ έτσι ώστε το λάδι να απλωθεί ομοιόμορφα σε κάθε κομμάτι της ζύμης.
Βάλτε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα κέικ και ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Εάν δεν έχει ψηθεί καλά, αφήστε άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνει.
Βάλτε σε μια πιατέλα ενώ είναι ακόμα ζεστό.
Εάν θέλετε σερβίρετε με την αγαπημένη σας σως και απολαύστε!
Πηγή: www.toftiaxa.gr