Μια πολύ κλασική και εύκολη καθημερινή συνταγή της Αγγλικής κουζίνας.
Συστατικά
- 1 κιλό κιμάς χοιρινός
- ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 2 σέλερι
- 150-200 γρ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κύβο βοδινό
- 3 κλωναράκια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 330 ml μαύρη μπύρα
- 200 γρ. αρακά
- πουρές πατάτας για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με την μπύρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κύβο βοδινού και τον αρακά. Αφήνουμε να βράσει, μέχρι να στεγνώσει.
- Τέλος, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο.
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω βάζουμε τον πουρέ που έχουμε ετοιμάσει σε γραμμές με τη βοήθεια του κορνέ.
- Ψήνουμε στο γκριλ, στους 200-220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
πηγή: akispetretzikis.com/