Συστατικά
- 3 αυγά
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (δύο συσκευασίες)
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 200 γρ. νερό
- 300 γρ. αλεύρι
- 10 κουταλιές ελαιόλαδο
- 100 γρ. γάλα
- 3 κουταλιές βούτυρο για το ταψί
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά με το γιαούρτι και το νερό.
- Προσθέτετε την μισή φέτα, το κασέρι, το μισό ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
- Αν ο χυλός είναι αραιός, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου το ζεσταίνουμε καλά στον φούρνο να κάψει και αδειάζουμε μέσα το χυλό.
- Τον απλώνουμε σε όλο το ταψί σε μία λεπτή επιφάνεια περίπου δύο εκατοστά πάχος.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, με το υπόλοιπο τυρί, το αυγό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε αυτό το μείγμα σε όλη την πίτα φροντίζοντας να πάει παντού.
- Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 40 περίπου λεπτά.
- Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την σερβίρουμε.
πηγή: http://www.e-daily.gr