ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1½ κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 1½ κιλό κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κιλό μυζήθρα
- 200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- 1 φλ. λάδι (περίπου)
- 1 ποτήρι γάλα
- 2 αυγά
- 4 κουταλιές βούτυρο
- σουσάμι για το πασπάλισμα
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε το φύλλο: ρίχνουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι και το κρασί μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30΄ περίπου. Στη συνέχεια την χωρίζουμε σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο μέτρια φύλλα.
- Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί.
- Απλώνουμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τη μυζήθρα. Ρίχνουμε πάνω στην κάθε στρώση λίγο αλάτι και πιπέρι, λίγο δυόσμο, λίγο αλεύρι και λίγο τριμμένο τυρί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο και ρίχνουμε αυτό το μίγμα από πάνω. Περιχύνουμε το μπουρέκι με το λάδι.
- Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Χαράζουμε το μπουρέκι σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε για 60-75΄ σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, στους 180°.
Καλή επιτυχία!
πηγή: www.pontos-news.gr