ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια πέννες
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου
3 μανιτάρια φρέσκα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 πράσο
1 κρεμμύδι
αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΠΩΣ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ
1- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και τα μανιτάρια σε λωρίδες και τα μαρινάρουμε με το χυμό ενός λεμονιού και λίγη ρίγανη για περίπου 15′ λεπτά.
2.- Βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε στη φωτιά έως ότου πάρει χρώμα.
3.- Σε άλλο τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο και τα μανιτάρια.
4.- Όταν ψηθούν τα μανιτάρια, τα ενώνουμε όλα μαζί με το κοτόπουλο και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος. Τ’ αφήνουμε να βράσουν, έως ότου πήξει η σάλτσα μας.
5.- Ρίχνουμε τις βρασμένες πέννες στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
6.- Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά, όμως σ’ όσους αρέσει η γεύση του μαϊντανού θα έλεγα να τον χρησιμοποιήσουν γιατί δίνει μία άλλη -ωραιότατη- γεύση).
Σ’ όσους αρέσουν οι χρωματιστές πέννες ή και οι βίδες … μπορούν να χρησιμοποιήσουν ανάλογα το γούστο τους.
KAΛΗ ΟΡΕΞΗ..
gossip_angel