Για να φτιάξουμε μπουρέκι κανταΐφι με παστουρμά (pastırmalı kadayıf böreği) χρειαζόμαστε:
Υλικά
Μισό κιλό κανταΐφι
100 γραμμάρια παστουρμά
2 φλιτζάνια τριμμένο κασέρι
2 αβγά
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές βούτυρο
Λίγο αλάτι
100 γραμμάρια παστουρμά
2 φλιτζάνια τριμμένο κασέρι
2 αβγά
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές βούτυρο
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και βρέχουμε με αυτό το κανταΐφι μέχρι να το απορροφήσει όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί και απλώνουμε το μισό κανταΐφι πατικώνοντας με το χέρι μέχρι να στρώσει καλά.
Στρώνουμε τις φέτες παστουρμά και το τριμμένο κασέρι. Από πάνω βάζουμε και το υπόλοιπο κανταΐφι και πατικώνουμε.
Σε ένα δοχείο χτυπάμε το αβγό, το γάλα και το αλάτι. Περιχύνουμε με το μίγμα το μπουρέκι μας και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Το βγάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμών μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή σας όρεξη!