Ένας γευστικότατος μεζές από την μερακλίδικη πολίτικη κουζίνα.
ΥΛΙΚA
- 200 γρ. φέτα
- 250 γρ. μανιτάρια
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- κόκκινο ξηρό κρασί
- λίγο λάδι
- βούτυρο λιωμένο
- 1 κιλό αρνάκι σε κύβους
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα βάζουμε στο τηγάνι να τσιγαριστούν με το λάδι και τη ζάχαρη.
- Σε ένα δεύτερο τηγάνι με καπάκι τσιγαρίζουμε τους κύβους του αρνιού, και μόλις ροδίσουν τους σβήνουμε με κρασί.
- Στρώνουμε πάνω στο κρέας τα καραμελωμένα κρεμμύδια, χωρίς να ανακατέψουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι του τηγανιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση – αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη κρασί.
- Μετά από 3-4΄ βάζουμε τα μανιτάρια κι άλλο κρασί, αλάτι, ρίγανη και μπόλικο πιπέρι.
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 15΄ περίπου.
- Σβήνουμε το μάτι και κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
- Στη συνέχεια κόβουμε το φύλλο κρούστας στα τέσσερα και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με μία κουταλιά της σούπας γέμιση.
- Τυλίγουμε τα ρολάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Αλείφουμε τα μπουρεκάκια με βούτυρο για να μην καούν στο ψήσιμο, και τα βάζουμε στο φούρνο, στους 200°, για 15΄.
Καλή όρεξη!