Η συνταγή είναι του ‘Ακη Πετρετζίκη και είναι καταπληκτική και πολύ εύκολη!
Υλικά
- 135γρ. βούτυρο (αγελαδινό, τύπου λουρπακ το σκληρό)
- 135γρ. φυστικοβούτυρο
- 90γρ. ζάχαρη
- 90γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 180γρ. αλεύρι
- 3γρ. μπεικιν παουντερ
- Εγώ πρόσθεσα 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε βούτυρο με το φυστικοβούτυρο πολύ καλά.
- Προσθέτουμε ζάχαρη λευκή και καστανή και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια.
- Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπεικιν ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- Απλώνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι σε λαδόκολλα σε μπαστούνι.
- Τυλίγουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε το μπαστούνι στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τη ζύμη σε φετάκια.
- Βάζουμε τα φετάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Ο Άκης είπε ότι θέλουν ψήσιμο γύρω στα 7 λεπτά. Στον δικό μου φούρνο αυτός ο χρόνος ήταν πολύ λίγος. Εγώ χρειάστηκα περίπου 17 λεπτά.
- Τα μπισκότακια μας είναι έτοιμα!!!
- Τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.
Όταν τα βγάλετε θα δείτε ότι είναι ακόμα μαλάκα. Μη σας ανησυχησει, όσο περνάει η ώρα και κρυώνουν γίνονται όλο και πιο τραγανά.
Το φυστικοβούτυρο είναι απαραίτητο αλλά δε φαίνεται καθόλου στη γεύση, ίσα-ίσα που τονίζει περισσότερο τη γεύση του βουτύρου.
Αν θέλετε μικρότερα απλά θα πρέπει να κάνετε το μπαστούνι της ζύμης μια μακρύ και λεπτό.
Η ζύμη μπορεί να παραμείνει στην κατάψυξη και να τα ψήσετε όποτε τα χρειαστείτε ώστε να έχετε πάντα φρέσκα και μυρωδάτα μπισκότα.
πηγή: www.greekmasa.gr