Εύκολο να γίνουν και ακόμα πιο εύκολο να εξαφανιστούν!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1/2 ποτήρι βούτυρο ανάλατο και λιωμένο (για να αλείψουμε τα φύλλα)
Γέμιση
- 2 ποτήρια αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας ροδόνερο
Σιρόπι
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά σούπας ροδόνερο
Πώς το κάνουμε:
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας σε μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύοντας ώστε να αναμειχθούν.
- Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας μπροστά μας, και αφού τα κόψουμε κάθετα στη μέση (θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα μισά), μετά τα κόβουμε οριζοντίως στα τρία.
- Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε ελαφρά και βάζουμε γέμιση στην άκρη. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις δύο πλευρές, και τυλίγουμε σε ρολάκι.
- Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα βουτυρώνουμε ελαφρά, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε μέχρι να κοχλάσουν. Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο.
- Όταν τα ρολάκια ψηθούν, τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο σιρόπι, τα αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα περίπου και τα βγάζουμε.
πηγή: www.sintagespareas.gr