Μπακλαβαδάκια ρολάκια τα υπέροχα… και τα πανεύκολα!!

Εύκολο να γίνουν και ακόμα πιο εύκολο να εξαφανιστούν!!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 ποτήρι βούτυρο ανάλατο και λιωμένο (για να αλείψουμε τα φύλλα)

Γέμιση

  • 2 ποτήρια αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ροδόνερο

Σιρόπι

  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας ροδόνερο

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας σε μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύοντας ώστε να αναμειχθούν.
  2. Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας μπροστά μας, και αφού τα κόψουμε κάθετα στη μέση (θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα μισά), μετά τα κόβουμε οριζοντίως στα τρία.
  3. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε ελαφρά και βάζουμε γέμιση στην άκρη. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις δύο πλευρές, και τυλίγουμε σε ρολάκι.
  4. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα βουτυρώνουμε ελαφρά, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε μέχρι να κοχλάσουν. Κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο.
  6. Όταν τα ρολάκια ψηθούν, τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο σιρόπι, τα αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα περίπου και τα βγάζουμε.

 

πηγή: www.sintagespareas.gr