Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη γέμιση μασκαρπόνε
- 780 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
- 1 κουταλιά καφέ εσπρέσο
- 1 κουταλιά της σούπας Kahlua
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ irish κρέμα
Για τη σαντιγί
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για τα σαβαγιάρ
- περίπου 12 σαβαγιάρ κομμένα στη μέση
- 250 ml καφέ εσπρέσσο (χλιαρό προς κρύο)
- 1 κουταλιά της σούπας Kahlua
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ irish κρέμα
Για γαρνιτούρα
- Κακάο σε σκόνη ή τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για το μείγμα μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Με ένα σύρμα χειρός, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι η κρέμα να γίνει σφικτή σαντιγί.
- Στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά το μείγμα μασκαρπόνε μαζί με την σαντιγί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βουτήξτε κάθε μισό σαβαγιάρ μέσα στο μπολ με τον ζεστό εσπρέσσο με το λικέρ.
Για την συναρμολόγηση
- Βάζετε στο πάτο του ποτηριού ένα στρώμα από τα σαβαγιάρ και στη συνέχεια μια κουταλιά από το μείγμα μασκαρπόνε. Γεμίζετε εναλλάξ τα ποτήρια με σαβαγιάρ και κρέμα.
- Γαρνίρετε με ψιλοκομμένη σοκολάτα ή κακάο.
πηγή: allaksogolies.gr