Υλικά για 4 άτομα:
- 4 λεπτές μοσχαρίσιες μπριζόλες, κατά προτίμηση από κόντρα, περίπου 180 γρ. η καθεμία
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
Για τη μαρινάδα:
- 200 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
- 1/2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή – τη βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα (π.χ. Μανδραγόρας, Ελιξίρ, Φότσης – διευθύνσεις στη σελ. 112). εναλλακτικά, βάζουμε την ίδια ποσότητα πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Βάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μπολ σερβιρίσματος στο ψυγείο. Στην υπόλοιπη ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις μπριζόλες και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε εκτός ψυγείου για 10 – 15 λεπτά, να μαριναριστούν. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250° C.
Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα (πετάμε όση έμεινε στο μπολ), τις βάζουμε σε ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση και ψήνουμε για περίπου 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές με τη μαρινάδα – σάλτσα που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο και ντοματοσαλάτα.
πηγή: www.kathimerini.gr