Το μιλφέιγ είναι ένα υπέροχο γλυκό που μέσα σε λίγη ώρα μπορείτε να το παρασκευάσετε και να αποσπάσετε τις καλύτερες κριτικές από την οικογένεια και από τους φίλους σας.
Για να δούμε πως φτιάχνετε το μιλφέιγ!
Υλικά για μιλφέιγ:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 μισή φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
- 1 μισή φλιτζάνι αλεύρι
- 3 αυγά
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- λίγη άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση για το μιλφέιγ:
Αρχικά ψήνουμε τη σφολιάτα στους 200 βαθμούς για 13 λεπτά. Έπειτα την βγάζουμε την πατάμε να ξεφουσκώσει και την ξανά βάζουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το υπόλοιπο κρύο γάλα με μίξερ χειρός. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα όλων αυτών των υλικών μέσα στο γάλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώνουμε τη μισή κρέμα, βάζουμε το δεύτερο, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τέλος καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας. Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε. Και είναι έτοιμο να το γευτείτε!