Μια πανεύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη σοκολατόπιτα με 3 μόνο υλικά.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλ. τσαγιού βούτυρο (μισό γάλακτος/ μισό μαργαρίνη)
600 γρ. σταγόνες σοκολάτας (300 γρ. κουβερτούρας + 300 γρ. γάλακτος)
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
1 φλ. τσαγιού βούτυρο (μισό γάλακτος/ μισό μαργαρίνη)
600 γρ. σταγόνες σοκολάτας (300 γρ. κουβερτούρας + 300 γρ. γάλακτος)
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τις δύο ειδών σταγόνες σοκολάτας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί.
Στρώνετε στο ταψί τα μισά φύλλο κρούστας, βουτυρωμένα ένα ένα. Ρίχνετε ομοιόμορφα από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας και καλύπτετε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα.
Αλείφετε με το πινέλο και το επάνω φύλλο με το βούτυρο και με ένα μαχαίρι χαράζετε τα επάνω φύλλα κάθετα και οριζόντια.
Ψήνετε τη σοκολατόπιτα για 45′ μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο της.
Αν θέλετε, αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
πηγή: www.mothersblog.gr