Τυρί και κρασί ! Αυτός ο μεγάλος έρωτας κρατάει χρόνια…
Γνωρίζετε όμως με τι τυρί θα συνοδεύσετε το αγαπημένο κρασάκι σας ανάλογα με τη ποικιλία του; Είναι πολύ σημαντικό να διαλέξετε το κατάλληλο τυρί για να απογειώσετε τη γεύση του και να το απολαύσετε στο έπακρο…
Συμβουλή: Τυρί και θερμοκρασία
Δεν σερβίρουμε ποτέ το τυρί παγωμένο, γιατί χάνει τις γευστικές του ιδιότητες. Αφήστε το για καμιά ώρα εκτός ψυγείου.
Τυρί και κρασιά
- Γενικά, τα σκληρά ή πικάντικα τυριά ταιριάζουν με ημίγλυκα κόκκινα ξηρά, πόρτο, σέρι ή ροζέ κρασιά.
- Γενικά, ξηρά ή ημίγλυκα άσπρα ή ροζέ συνοδεύουν καλύτερα τα μαλακά τυριά.
- Τα μπλε τυριά ταιριάζουν καλύτερα με πόρτο ή ξηρό σέρι.
- Καπνιστά τυριά (Σένταρ) ταιριάζουν καλύτερα με κόκκινο ή άσπρο ξηρό κρασί.
- Τυριά τύπου μπρι και καμαμπέρ ταιριάζουν με αφρώδη κρασιά.
- Η μοτσαρέλα ταιριάζει με ημίγλυκα άσπρα ή ροζέ κρασιά.
πηγή: www.sintayes.gr