Περιγραφή
Ένα γλυκό που διατηρείται στην κατάψυξη, γίνεται εύκολα από συνηθισμένα υλικά και είναι εξαιρετικά νόστιμο…… μα πάνω απ’ όλα μας βγάζει ασπροπρόσωπους και έχουμε να κεράσουμε κάθε επισκέπτη που θα έρθει ξαφνικά στο σπίτι μας…..
Τι χρειαζόμαστε:
- 300 γρ. πτι μπέρ
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος 30%
- 1 κουτάκι ζαχαρούχο (397γρ)
- 200 γρ. κουβερτούρα
Πώς το κάνουμε:
Στρώνουμε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους με λαδόκολλα και απλώνουμε μία στρώση πτι μπέρ. Στο μίξερ φτιάχνουμε σαντιγί με τις κρέμες γάλακτος που έχουμε κρυώσει στο ψυγείο και στη συνέχεια ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζαχαρούχο γάλα. Τρίβουμε στο ρεντε στην χοντρή επιφάνεια την κουβερτούρα και ρίχνουμε την μισή ποσότητα στο μίξερ και ανακατεύουμε. Κατόπιν απλώνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας επάνω στα μπισκότα και στρώνουμε την δεύτερη στρώση. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και στην επιφάνεια πασπαλίζουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα. Βάζουμε στην κατάψυξη και την επόμενη μέρα απολαμβάνουμε το παγωμένο γλυκάκι μας.
[box type=”note” ]Λίγα μυστικά ακόμα:
Πριν το φάμε το βγάζουμε από την κατάψυξη κανένα πεντάλεπτο για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Καλή όρεξη.[/box]
πηγή: www.newsone.gr