Μελόπιτα μία γλυκιά τοπική συνταγή από την υπέροχη Σίφνο!
[box type=”info” ]•Προετοιμασία: 10′ •Έτοιμο σε: 60′ •Ποσότητα: 8 άτομα •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο[/box]Υλικά
1.000 gr. ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
300 ml. μέλι
100 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
7 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας Χωριό βούτυρο αγελάδος
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πηρούνι σε μεγάλο μπώλ.
Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πηρούνι σε μεγάλο μπώλ.
Προσθέτουμε το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος 30 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180°C Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα και μέλι!
[box type=”note” ] Σημειώσεις για την Συνταγή: – Η μελόπιτα μοιάζει πάρα πολύ με ένα τσιζ κέικ, αν θέλετε μπορείτε σε παραλλαγή να περιχύσετε με μια σπιτική μαρμελάδα. – Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού, περγαμόντο ή κίτρο. – Προτιμήστε ένα θυμαρίσιο μέλι.[/box]