Μια συνταγή που μας ταξιδεύει στα αρώματα της πολίτικης κουζίνας!
Θυμίζει έντονα τις μελιτζάνες παπουτσάκια με κάποιες διαφορετικές πινελιές!
ΥΛΙΚΑ
- 4 μελιτζάνες
- 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 4 πράσινες πιπεριές κέρατο
- 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες και ακόμη μια σε ροδέλες
- 10 γρ. βούτυρο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι
- 300 ml. ελαιόλαδο
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ
Χαράζουμε κάθε μελιτζάνα σε μια πλευρά από πάνω μέχρι κάτω και μέχρι τη μέση της σε βάθος. Αλατίζουμε καλά το εσωτερικό τους και τις αφήνουμε σε μια λεκάνη για περίπου μισή ώρα ώστε να στραγγίσουν και να ξεπικρίσουν. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο λάδι. Αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ώσπου να ροδίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε ψιλοκόψει, μαϊντανό, πιπέρι, μπαχάρι, αλάτι και ένα φλυτζανάκι νερό, ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιούν τα υγρά.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί. Ανοίγουμε καλά το σημείο που τις έχουμε χαράξει και τις γεμίζουμε με τον κιμά που φτιάξαμε. Από πάνω βάζουμε από μια ροδέλα ντομάτας και μια πιπεριά. Περιχύνουμε το λάδι και δυο ποτήρια νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.