Αυθεντικά Γαλλικά Macaron (3 γεύσεις)
Περιγραφή
Μια αναλυτική περιγραφή για το πως θα δημιουργήσετε τα δικά σας αυθεντικά Γαλλικά macaron.
Οι 3 γεμίσεις είναι ενδεικτικές αλλά και οι καλύτερες, για την δική μου γεύση.
Τι χρειαζόμαστε:
Για τα macaron (~25 μικρά)
- 50gr ασπράδι
- 65gr αλεύρι από αμύγδαλα (ασπρισμένα)
- 80gr ζάχαρη άχνη
- 40gr κρυσταλλική ζάχαρη
Για την γέμιση λεμόνι
- μισή κούπα κρόκοι
- 1 + 1/4 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
- μισή κούπα χυμό λεμονιού
- μια πρέζα αλάτι
- ξύσμα απο ένα λεμόνι (χωρίς το άσπρο της φλούδας)
Για την γέμιση μασκαρπόνε-λεμόνι
- ότι και στην παραπάνω + ένα ή δύο κουτιά μασκαρπόνε
Για την γέμιση σοκολάτα πορτοκάλι
- 2 αυγά ολόκληρα
- 1 κρόκος
- 85gr βούτυρο
- 66gr ζάχαρη άχνη
- χυμός από 3 μεγαλούτσικα πορτοκάλια
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 14gr κορν φλαουρ
- λίγη κουβερτούρα (λιγότερο από μισή πλάκα – ανάλογα τα γούστα)
Προετοιμασία: 41′
Mαγείρεμα: 18′