ΜΑΚΑΡΟΝ: Ένα γλυκό ελαφρύ, πανεύκολο… για μικρούς και μεγάλους.

Αυθεντικά Γαλλικά Macaron (3 γεύσεις)

Περιγραφή

Μια αναλυτική  περιγραφή για το πως θα δημιουργήσετε τα δικά σας αυθεντικά Γαλλικά macaron.

Οι 3 γεμίσεις είναι ενδεικτικές αλλά και οι καλύτερες, για την δική μου γεύση.

Τι χρειαζόμαστε:

Για τα macaron (~25 μικρά)

  • 50gr ασπράδι
  • 65gr αλεύρι από αμύγδαλα (ασπρισμένα)
  • 80gr ζάχαρη άχνη
  • 40gr κρυσταλλική ζάχαρη

Για την γέμιση λεμόνι

  • μισή κούπα κρόκοι
  • 1 + 1/4 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ
  • μισή κούπα χυμό λεμονιού
  • μια πρέζα αλάτι
  • ξύσμα απο ένα λεμόνι (χωρίς το άσπρο της φλούδας)

Για την γέμιση μασκαρπόνε-λεμόνι

  • ότι και στην παραπάνω + ένα ή δύο κουτιά μασκαρπόνε

Για την γέμιση σοκολάτα πορτοκάλι

  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 1 κρόκος
  • 85gr βούτυρο
  • 66gr ζάχαρη άχνη
  • χυμός από 3 μεγαλούτσικα πορτοκάλια
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 14gr κορν φλαουρ
  • λίγη κουβερτούρα (λιγότερο από μισή πλάκα – ανάλογα τα γούστα)
Προετοιμασία: 41′
Mαγείρεμα: 18′