Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (ή κοφτά μακαρονάκια ή πέννες ή βίδες ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας μας)
- 2 αυγά
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κεσεδάκι γιαούρτι)
- 1 ποτήρι γάλα
- 100-150 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
- 100-150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 150 γραμμάρια μπέικον
- 1 μικρό κουτάκι μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες, τρίβουμε τα τυριά και κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά αν θέλουμε, μπορούμε να ροδίσουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι με λίγο λαδάκι). Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το μπέικον, και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει από πάνω.
πηγή: newsone.gr