Ανάλογα με το τι φαγητό θα φτιάξω διαλέγω και το μέρος του μοσχαριού!!

Διάβασε παρακάτω οδηγό με τους τρόπους μαγειρέματος  του μοσχαριού, καθώς και αναλυτικά…. την ανατομία του!!

1. Σβέρκος ή Ελιά: Η ελιά δεν έχει πολύ λίπος και κάνει για βραστό, σούπες, μαγειρευτά, κιμά.

2. Σπαλομπριζόλες: Για σχάρα

3. Σπάλα: Η σπάλα έχει τα λιγότερα λιπαρά και κάνει για μαγειρευτό, φούρνο, βραστό.

4. Μπριζόλες: Για ψήσιμο στην σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.

5. Κόντρα: Κάνει για ψητό ή ξεκοκαλισμένο μπορεί να τυλιχτεί σε ρολό για το φούρνο.

6. Φιλέτο: Κατάλληλο για την σχάρα.

7. Κιλότο: Είναι από τα πιο λιπαρά μέρη του μοσχαριού και κάνει για μαγειρευτά.

8. Στήθος & Στηθοπλευρές: Το πιο λιπαρό μέρος του ζώου. Κάνει για μαγειρευτά και φούρνο.

9. Λάπα (κοιλιά): Ιδανικό για κιμά.

10. Τρανς: Σχετικά άπαχο και στεγνό κρέας. Κάνει για σνίτσελ, ενώ κομένο σε λεπτές φέτες μπορεί να τηγανιστεί.

11. Νουά: Είναι ιδανικό για μαγείρεμα στην κατσαρόλα.

12. Στρογγυλό: Μαγειρεύεται όπως το κιλότο, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κολλαγόνο το οποίο βοηθάει στο δέσιμο των σαλτσών.

13. Ουρά: Για μαγειρευτά και φούρνο

14. Κότσι – Ποντίκι: Το ποντίκι είναι πολύ καλό για βραστό και σε σούπες. Το κότσι κάνει για μαγειρευτό.

 

πηγή: www.sintayes.gr