Όλοι ξέρετε την κλασική πλαστική αυγοθήκη που υπάρχει ενσωματωμένη στις πόρτες όλων των ψυγείων, σωστά;
Ωραία, μην την χρησιμοποιήσετε ποτέ, τουλάχιστον όχι για αυγά.
Η συντήρηση των αυγών στο συγκεκριμένο σημείο του ψυγείου είναι άκρως προβληματική, καθώς εκθέτει συνεχώς τα αυγά σε εναλλαγές θερμοκρασίας, κάθε φορά που ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του ψυγείου, όπως υποστηρίζει η ειδική στη συντήρηση τροφίμων Vlatka Lake στη The Sun. Και αυτές οι εναλλαγές στη θερμοκρασία κάνουν τα αυγά να χαλάνε πιο γρήγορα.
Σύμφωνα με άλλους ειδικούς, τα αυγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά τους (παρότι στην Ευρώπη είναι συνηθέστερο να τα φυλάμε σε θερμοκρασία δωματίου), και μάλιστα στο πιο ψυχρό κομμάτι του ψυγείου. Επίσης, είναι προτιμότερο να τα κρατάμε στη συσκευασία τους, για να τα προστατεύσουμε από πιθανά ατυχήματα.
πηγή: www.huffingtonpost.gr