Λιμοντσέλο τούρτα η απόλαυση της γεύσης!!!

τούρτα λιμοντσέλο,τούρτα γεύση λεμόνη

Για το παντεσπάνι

  • 80 γρ αλευρι
  • 2 κοφτές κ γ μπεκιν
  • 60 γρ ζαχαρη
  • 1 βανιλια
  • 60 γρ βουτυρο η μαργαρίνη μαλακο
  • 2 αβγά μέτρια

Για την κρέμα λεμονιού

  • 8-10 φύλλα ζελατίνη
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 βανιλια
  • λεμόνι το ξύσμα
  • 1 κσ χυμο λεμονι
  • 150 ml λικερ Limoncello
  • 400 γρ κρεμα γαλακτος σε σαντιγί
  • Φρουτα
  • 600 γρ κατεψυγμένα φρούτα
  • 5 φύλλα ζελατινη
  • 1 κ σ χυμο λεμονι
  • 50 γρ ζαχαρη
  • 1 βανιλια

Οδηγίες

  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση η στον αέρα στους 160 βαθμούς. Αφήνουμε τα φρούτα να ξεπαγώσουν σιγα σιγα.
  2. Ανακατεύουμε το αλευρι με το μπεκιν. Βαζουμε ολα τα υλικα σε λεκάνη του μιξερ και τα χτυπάμε ολα μαζι για 5-8 λεπτα
  3. Βάζουμε το μειγμα σε φορμα 26αρα με στεφάνι, που την έχουμε πριν βουτυρώσει και πασπαλισετε με τριμμενο παξιμάδι. Ψήνουμε στην τριτη σχάρα του φουρνου για 18 λεπτα. Κάνουμε το τέστ με το ξυλακι.
  4. Οταν κρυωσει λιγο, το βγαζουμε απο την φορμα και αφηνουμε επανω σε σχάρα να κρυωσει Καλα.
  5. Φτιάχνουμε την κρεμα λεμονι: Μουλιαζουμε τη ζελατινη σε κρυο νερο,την στίβουμε ,την ζεσταινουμε λιγο για να λειώσει, Οχι να κάψει, γιατι μετα δεν θα εχει την δύναμη να σφίξει.
  6. Ανακατεύουμε το γιαουρτι με την ζαχαρη, βανιλια, χυμο λεμονι, και το λικερ λιμοντσελο. Μεσα στη ζελατινη προσθετουμε 4 κ σ απο την κρεμα γιαουρτιου, ανακατεύουμε Καλα Και την ριχνουμε όλη μαζι μεσα στην κρεμα. Ανακατεύουμε Καλα να ενωθούν Καλλα.
  7. Όταν αρχίσει να σφίγγει, προσθετουμε και την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλα ολα μαζι.
  8. Ετοιμάζουμε τα φρουτα: Μουλιαζουμε την ζελατινη σε κρυο νερο. Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε κατσαρολα να πάρουν μια βράση. Στραγγίζουμε την ζελατινη και την ριχνουμε στα φρουτα,.
  9. Βαζουμε το παντεσπανι επανω σε μια στρογγυλή πιατέλα (Εγω το εβαλα σε στενομακρη αλλα σε στρογγυλή ειναι πιο Καλα). Βαζουμε και το στεφάνι της φόρμας το κλείνουμε ,για να μπορέσουμε να την γεμίσουμε με την κρεμα χωρις να μας ξεχειλίσει. Ριχνουμε επανω στο παντεσπανι την κρεμα και με προσοχή τα φρουτα.
  10. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες η καλύτερα όλη τη νύχτα. Όταν σερβίρουμε αν θέλουμε βάζουμε σαντιγί η άχνη.

πηγή: www.mageirikesdiadromes.gr