Φραουλίτσα, το υπέροχο φρούτο, με το οποίο μπορούμε να κάνουμε πολλά στην ζαχαροπλαστική.
Παρακάτω βλέπουμε τι οδηγίες για να φτιάξουμε ένα υπέροχο και δροσιστικό ποτάκι!!
[box type=”note” ]Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη[/box]Υλικά
Για 6-8 άτομα
1 λίτρο λευκό ρούμι
4 φλιτζάνια άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
750 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες
1 λίτρο βότκα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο δοχείο που κλείνει ανακατέψτε το ρούμι, τη βότκα και τη ζάχαρη.
Πλένετε τις φράουλες, αφαιρέστε το κοτσάνι και κόψτε τις στα δύο. Προσθέστε τις φράουλες στο αλκοολούχο μείγμα, ανακατέψτε, κλείστε ερμητικά το καπάκι και αφήστε το ποτό να «ξεκουραστεί» για τρεις μήνες, ανακατεύοντας το σε αραιά διαστήματα.
Μετά το πέρας των τριών μηνών, σουρώστε το λικέρ και βάλτε το σε μπουκάλια.