Η ευωδιαστή “αρμπαρόριζα” και η “ρετσινούλα” κάνουν ένα πολύ όμορφο λικέρ!
Η αρμπαρόριζα ή αλλιώς πελαργόνι, είναι ένα φυτό με πολύ αρωματικά φύλλα, που το χρησιμοποιούμε στη ζαχαροπλαστική, ή για να φτιάξουμε πολύ ιδιαίτερα και γευστικά λικεράκια. Ανάλογα με τις γεύσεις μας, αυτό το λικέρ μπορούμε να το κάνουμε χρησιμοποιώντας κρασί ή τσίπουρο ή και βότκα.
Υλικά:1 μπουκάλι ρετσίνα ή κρασί ροζέ, 1/2 κιλό ζάχαρη και 12 έως 15 φύλλα αρμπαρόριζα.
Εκτέλεση:Όλα τα υλικά τα βάζουμε σε ένα βάζο και το αφήνουμε κάπου στην κουζίνα για 10 – 15 περίπου ημέρες, κάθε μέρα το κουνάμε λίγο να λιώσει η ζάχαρη, μετά τις 10 – 15 μέρες το σουρώνουμε σε ένα μπουκάλι και είναι έτοιμο.
Καλό είναι να το αφήσετε να σταθεί λίγο πριν το χρησιμοποιήσετε για να είναι πιο γευστικό.