Λικέρ Μαστίχα……. η γεύση στο ποτήρι σας (βήμα – βήμα η συνταγή)!!

και υπέροχο λικεράκι και χωνευτικό!!!

Υλικά

  • 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας ή τσίπουρο γράπα ή λευκό ρούμι
  • 5 γραμμάρια δάκρυα μαστίχας
  • 1 λίτρο νερό
  • 750 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα βάζο το καθαρό οινόπνευμα με τα δάκρυα και το κλείνουμε. Το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος μέχρι να δούμε ότι έχει σχηματιστεί στον πάτο του βάζου η κίτρινη “κόλλα” της μαστίχας. Ανακατεύουμε που και που για να βοηθήσουμε τη μαστίχα να λιώσει (η διαδικασία μπορεί να πάρει από 3 μέρες μέχρι 10 μέρες). Την κόλλα της μαστίχας δεν τη χρειαζόμαστε για το λικέρ μας!!

Βήμα 2

Μόλις διαλυθεί η μαστίχα στο οινόπνευμα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το αναμειγνύουμε με το οινόπνευμα και τη μαστίχα.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά και έπειτα, το σουρώνουμε με διπλό φίλτρο καφέ και άλλη μία φορά με σουρωτήρι και βαμβάκι. Αφήνουμε το λικέρ για 5-6 μέρες και έπειτα το διατηρούμε σε μπουκάλι στο ψυγείο.

Βήμα 4

Πίνεται παγωμένο και είναι το ιδανικό χωνευτικό μετά από ένα καλό γεύμα.

πηγή: www.sintagesgiagias.gr