Μια συνταγή εύκολη, για «μάζωξη» της τελευταίας στιγμής, για πάρτι, για σνακ, για κολατσιό, για ότι θέλετε, που γίνει αγαπημένη μικρών και μεγάλων μέχρι το τελευταίο ψίχουλο!
Ποια τα υλικά μας:
Για την ζύμη
-1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
-1 ποτήρι τριμμένη κεφαλογραβιέρα (λίγο πικάντικη)
-2 αβγά
-1/2 κ.σ. κοφτή baking powder
-1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο
-αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
Για την επικάλυψη
-1/2 ποτήρι τυρί για πασπάλισμα από πάνω
-1 κρόκο αβγού για πέρασμα με το πινέλο από πάνω
Πως τα φτιάχνουμε βήμα προς βήμα:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε πολύ καλά με τα αυγά, ενώ στην συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το τυρί, το baking, το γάλα και στο τέλος όσο αλεύρι χρειαστούμε για να γίνει λίγο σκληρή η ζύμη μας.
Στην συνέχεια πλάθουμε μακρόστενα κορδονάκια και κόβουμε σε μάκρος περίπου 15 εκατοστά και τα βάζουμε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί. Όταν τα τοποθετήσουμε σε σειρά πασπαλίζουμε με το τυρί και αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Όπως είδατε, λίγα τα υλικά και ακόμη πιο λίγα τα βήματα! Καλή σας όρεξη!