Κριτσίνια τα εκπληκτικά …. με πρωταγωνιστές την λατρεμένη σοκολάτα και την υπέροχη κανέλα!!!!

Θα ξετρελάνει και τους πλέον δύσκολους της γεύσης!!!

Υλικά

1 συσκευασία ζύμη σφολιάτας 500 γραμμαρίων
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζάνι μικροσκοπικό σταγόνες σοκολάτας
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
170 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα για την επικάλυψη
Θρυμματισμένο καρύδια για διακόσμηση, προαιρετικά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καλύψτε ένα ταψί με ένα φύλλο λαδόκολλας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με το αλεύρι. Στη συνέχεια, ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας μέχρι να είναι περίπου μέχρι να έχει ½ εκατοστό πάχος και 20 εκ ύψος. Κόψτε το φύλλο στη μέση κατά μήκος, ώστε να έχετε δύο μεγάλα ορθογώνια.

Απλώστε το βούτυρο με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με την κανέλα, και  πασπαλίζουμε τη βουτυρωμένη ζύμη. Πασπαλίστε με τα κομματάκια σοκολάτας ομοιόμορφα.

Βουρτσίστε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό.  Προσεκτικά απλώστε τη ζύμη  πάνω από τη ζύμη σοκολάτας. Στη συνέχεια πιέστε κατά μήκος των άκρων της ζύμη και μετά  πατικώνετε ελαφρά με τον πλάστη για να κολλήσουν και οι δύο ζύμης μαζί.
Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη πίτσα ή ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τη ζύμη σε 24 λεπτές λωρίδες. Απαλά στρίψτε τα λωρίδες αρκετές φορές και τοποθετήστε πάνω στο ταψί.

Βουρτσίστε τις λωρίδες σφολιάτας με το χτυπημένο αυγό, και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά, μέχρι  να ροδίσουν. Τέλος αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

πηγή:  www.govastileto.gr