Κριτσίνια με ρίγανη και καρότο…. πολύ – πολύ νόστιμα και πικάντικα!! (βήμα-βήμα η συνταγή με φωτο).

Τρώγονται εύκολα και πολύ ευχάριστα απ’ όλους!!

Υλικά
250 γρ.λάδι
150 γρ. κρασί
8 γρ. άνηθο
10 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
11 γρ. αλάτι
5 γρ. σόδα
10 γρ. αμμωνία
125 γρ. καρότο ψιλοκομμένο
5 γρ. ρίγανη
2,5 γρ. μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
550 γρ.περίπου αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί(το αλεύρι δεν
το ρίχνουμε όλο από την αρχή,αλλά προσθέτουμε
σταδιακά μέχρι η ζύμη μας να πλάθεται χωρίς να
κολλάει)και ζυμώνουμε  5-6 λεπτά μέχρι η ζύμη να
ομογενοποιηθεί.

SV103895

SV103896
 

 

 

Πλάθουμε κορδόνια και τα αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220
βαθμούς για 18-20 λεπτά.

SV103899

SV103900

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Φυλάσσουμε σε κουτί μπισκότων.

SV103992

Η συνταγή είναι επαγγελματική και μας την έστειλε
ο πολύ καλός φίλος του blog κ.Χατζηξενοφών.

πηγή:https://gr.pinterest.com